OM VIPPEEXTENSIONS

HJELP, VIPPENE MINE FALLER BARE AV!

La meg fortelle deg litt om huden, vippehåret og lim!

Hva består håret av?

Håret består av flere keratinlag/skjellag. Innenfor skjellaget har vi fiberlaget som også kalles korteks, den er også bygget opp av keratin. Innerst har vi margen.

Hvert hår sin egen hårsekk hvor hårrota er. Hvert hår er også tilknyttet en muskel. Det er blant annet dette som får håret til å reise seg når du får frysninger for eksempel. Hårsekken ligger noen få millimeter under hudoverflaten.

Håret bygges opp av flere celler som skyves oppover og etter hvert dannes til hår. Jo fortere cellene deler seg, jo fortere vokser håret. Vekstsyklussen til ett vippehår er om lag 45-90 dager.

Håret nederst ved hårsekken er mykt (eks babyvipper) som blir stivere etter hvert som det vokser opp og ut.

Når håret vokser opp fra hårsekken og ut fra hudens overflate så blir hårstrået gradvis smurt av talg/sebum fra talgkjettelene. Talgkjettlenes funksjon er å smøre huden og forhindre at den blir tørr. Det er også dette talget som fins rundt på veggene der vippen vokser opp og som smører hårstrået slik at håret ser blankt og sundt ut.  Talg/sebum inneholder fettstoffer og fettsyrer og har en sur base.  Ett vippehår er fuktabsorberende og kan bære fukt opp til flere ganger sin egen vekt. Men denne fukten fra talg og fett er ikke noe gunstig for vippeextension og derfor anbefaler vi å rense vippene hver kveld.

Så har vi kunder som bruker øyekremer, solkremer, fettbasserte kajaler, mascara og sminke. Dette er ikke gunstig for god og lang varighet av festet til vippeextension.Vippehårene trekker til seg fettstoffer, fukt og vippene mister festet.

Så hva må vi gjøre?  Jo! Vi må rense!

 

Når vi renser vippehåret:

Når vi «shamponerer» vippene renser vi vekk noe av disse fettstoffene og urenhetene. Deretter vil skjellaget åpne seg. Shampo har den effekten at den bryter ned noen av fettsyrene/fettstoffene og lar håret være rent. Etter shamponering/rens av vippene er skjellaget taggette og sprikete. Det er i denne tilstanden at vippene har best feste for vippeextension. Når vippene blir smurt av fettet og oljen fra vår egen hud så fører vi tilbake denne sure basen (eks balsam) så skjellaget lukker seg igjen og vippen ser blank og polert ut. På hodehåret vårt er dette absoultt å forterekke da ett hodehår har en levetid på ca 2-6 år og vi ønsker at det skal se sundt og blankt ut.

Med disse fakta:

Med disse fakta så forstår vi raskt at dette med å vaske vippene er absolutt optimal for lang varighet av vippene.

Vi ser også at sommeren fører til flere tilfeller av at vippene sklir av enn ellers. Kanskje ikke så rart med tanke på sol, varme, svette, bading og alt dette medfører av solkremer også videre.

Vi anbefaler rens av øynene hver dag, og da med rens og ikke bare vann, da det ikke er nok til å løsne opp i talg og fett.

Så limet er OK?

Ja! Limet er helt ok.  Men:

Litt om inneklima først:

I Norge er for høy luftfuktighet inne et  større problem enn for tørr luft. For tørr luft fører til luftforurensninger og særlig svevestøv lastet med kjemikalier. Det irriterer også huden og slimhinnene. DVS at vi ønsker ikke for tørr luft i vårt rom når vi jobber siden jobber med kjemikalier.

Ideell luftfuktighet inne er mellom 20% og 40% og helst ikke over 50%.
Når det er høyere luftfuktighet ute, blir det tilsvarende høy luftfuktighet inne.

Romtemperaturen er helsemessig best når den er rundt 20 grader.

For høy luftfuktighet inne fører svært ofte til kondens og fuktskader og/eller økt tendens til muggsoppvekst, bedre vilkår for husstøvmidd, samt at det fører til mer avgassing fra diverse materialer som for eksempel lim….

Menneskets helse har egentlig ingen sans for luftfuktighet.

Hver voksen person avgir ca 40 gram vann pr time i utåndingsluften og er selv en «luftfukter».

I de fleste husholdninger produseres det mye fukt fra ulike fuktkilder (dusj, vaskemaskin, tørketrommel, matlaging o.s.v.) uten god nok utlufting. Det er en viktig årsak til dårlig inneklima.

Mer om limet:

ALLE vippelim er fuktighetsensitive.

Vi alle vet at vippelimet tørker ved å hente fuktighet fra luften sant?!

Fellesnevneren for alle limene på markedet er at øynene MÅ VÆRE RENE og tørkes godt etter rens.

SI NEI TIL BLEFARITT ! (BLEPHARITIS )

La meg fortelle deg om Blefaritt og demodex,  en parasitt som elsker å bo der du ikke rengjører vippene dine

Kvinner ønsker glamorøse, lange vippe- extensions,  men noen er også redd for å ta på dem eller få dem våte.

Først av alt er det OK å få dine vippe extensions våte – bare ikke de første 12- 24 timer.

Etter det kan du bade, dusje og trene.

Du må holde dine vipper rene ellers vil du risikere å utvikle Blepharitis!

Blefaritt er midd som oppstår rundt øynene ved uteblitt hygiene. Denne kan bla forårsaker betennelse og muligens blokkere hårsekkens vekst som igjen kan føre til hårtap.

Blokkeringen skjer normalt fra sebum (olje), døde hudceller og bakterier på den naturlige vippe hårsekken.

Over tid uten å behandle denne tilstanden kan hårsekken bli betent og til slutt forårsake at vippene blir tynnere og skjøre.

Øyelokksbetennelse kalles blefaritt på fagspråket. Det er en betennelse forårsaket av midd i hår- eller talgkjertler på øyelokkskanten. Øyelokkskanten blir rød og svullen, ofte flassette.

Dette er en forholdsvis hyppig tilstand som typisk gir smertefull øyelokkskant og rødt og hovent øyelokk. Tilstanden kan være ensidig, men ses oftest på begge øyne.

Noen symptomer på Blepharitis er som følger:

Brennende/svie

Hvit flassing på og mellom vippene

Skorper på øyelokkene

Hovne øyne

Kløe

Rødhet

Man vil vanligvis utvikle Blepharitis på grunn av dårlig øye hygiene.

Vippene bør rengjøres minst 1 gang om dagen .

Et par alternativer for rens finnes og din vippeteknikker kan alltid anbefale ett bra produkt som vil være skånsomt mot dine øynen og vipper.

Man bør vaske øyet med vann og mild øyerens man får kjøpt i salong som er spesielt utviklet for vask av vippe extensions.

Rengjør dine vipper daglig, og nyt dine vakre flotte vippe extensions 🙂

HVORDAN TA VARE PÅ VIPPE-EXTENSIONS

Med å vite nøyaktig hvordan du skal ta vare på dine vipper hjemme – vil du holde dine øyne og naturlige vipper helt friske slik at du kan bruke dine vakre lash extensions så lenge du ønsker!


DE FØRSTE 12-24 TIMER: 

 • De første 12-24 timene anbefaler jeg å unngå vann på vippene dvs. at du ikke lar vann renne over vippene.
 • Ikke bruke mascara.
 • Ikke legge oljebaserte produkter nær øynene.


HVORDAN TA VARE PÅ VIPPENE VIDERE:

 • Unngå oljebaserte produkter nær vippene , da disse vil svekke bindingenav limet.
 • Om maskara skal benyttes må dette være en som er laget for vippeextension eller en vannbasert mascara.
 • Dette gjelder også eyeliner da den siver ned mot vippehårene, så bruk vannbasert eyeliner.
 • Og investere i en Sealer fra din vippestylist er lurt da dette bevarer vippene lengre og beskytter mot fukt.
 • Forsiktig når du tar deg til øynene, det kan oppstå en mekanisk slitasje og kunstvippen gnis av.
 • Vippene slites fortere på den siden du sover, har hørt at silketrekk på puten hjelper:)
 • Børst vippene hver dag , spesielt ommorgenen ; Dette vil bidra til å holde dem vakkert til alle tider, ogbidrar til å holde dem pent separert.
 • Vær nøye med å komme hver 3 uke slik at din vippestylist kan holde det vedlike.
 • VASK ØYNENE HVER DAG….ja det stemmer. Huden vår skiller også ut stoffer som svette, syrer vi mister hudceller hver dag og vi utsettes for forurensing støv osv. Alt dette befinner seg på øynene dine også. Om du ikke holder øynene dine rene daglig kan dette føre til at vippene omsider slipper festet. I noen tilfeller kan dette også føre til røde, irriterte øyne.


HVORDAN VASKE ØYNENE:

Vask vippene grundig hver kveld –  for også å fjerne eventuelle gass som dannes under herdeprosessen som kan være fanget i vippene og kan forårsake irritasjon. Det er av største viktighet at området rundt øynene og vippene holdes rene selv om iført lash extensions. Unnlatelse av å gjøre det føre til irritasjon og mulig infeksjon og påfølgende skade på naturlige vippene – og jeg ønsker ikke at det skal skje. !

 • Bruk skummende rens/vippe-sjampo til vippene.
 • Gjør det rent ved å brukeforsiktig oppover bevegelser på vippene med en skummende rens.
 • Skyll godt med lunkent vann
 • Klapp forsiktig av overflødig vann vedhjelp av fingertuppene og deretter forsiktig med ett håndkle.
 • Børst vippene med vippebørsten- Støtt undersiden av vippene mens du grer gjennom.