Hva er spinning?

Spinning er en treningsform for alle, om du er godt trent eller litt mindre trent.

Spinningsyklene er en nyere versjon av de gamle ergometer syklene, de er mindre og virker litt mer som en vanlig sykkel enn de store klumpene i et treningsstudio.

Spinningsyklene har en motstandskontroll og du bestemmer selv motstanden under timene. Ulike posisjoner underveis gjør at man føler variasjon og at man får brukt mer av kroppen. Teknikk har også en del å si mens man sitter på en spinningsykkel. Dårlig teknikk kan gi deg stiv nakke og skuldre og du får ikke gitt fullt jern pga. av ubehag. Det er derfor viktig for deg som er helt ny og aldri har vært med på en spinningtime, eller det er en stund siden sist, å si ifra til en eventuell instruktør.

Trening til musikk

En viktig del av spinningen er musikken. Syklister har sin egen optimale tråkkfrekvens slik at den ikke alltid passer med rytmen til musikken. De fleste som er med på spinning har ikke en slik frekvens og nær sagt alle tråkker etter rytmen i musikken.

Musikken har mye å si i spinning, musikken kan gjøre deg gira og hjelper på motivasjonen. Og det får ofte tiden til å gå fortere.

Vi på Shape har sertifiserte og dyktige instruktører som gir deg den beste og mest effektive treningen.